fbpx

Tannregulering Voksen

Det er mulig å få tannregulering i alle aldre. Flere voksne velger nå å starte opp med tannregulering av estetiske grunner. Det er også viktig med en god tannstilling for å forhindre plager som kan oppstå når tannrekkene ikke passer riktig sammen. Hvis du synes at tradisjonell tannregulering ikke er estetisk eller at den ikke passer din livssituasjon, finner vi alternative behandlingsmetoder for deg, som for eksempel usynlig tannregulering. Voksne trenger generelt ingen henvisning, kun dersom pasienten har rett på trygderefusjon.

Tannregulering brukes ofte for å korrigere underbitt, samt malokklusjon, overbitt, kryssbitt, åpne eller dype bitt, skjeve tenner, og diverse andre feil i tenner og kjeve. Tannreguleringer kan være både kosmetiske og strukturelle. Tannregulering er ofte brukt i forbindelse med øvrig kjeveortopedisk apparatur for å hjelpe utvide ganen eller kjever og for øvrig bistå i utformingen av tenner og kjever. 0175ba

Det er mange veier til et flott smil, men hvorfor ikke gjøre det mest mulige diskre?

Incognito tannregulering behandler dine tenner uten at noen legger merke til det. Hvordon kan det skje? Det er enkelt! I motsetning til konvensjonell tannregulering som har apparatur festet på forsiden av tennene, så er incognito limt på baksiden av tennene. Klossene (brackets) og strengen er dermed ikke synlig, og ingen ser at du har regulering.

Incognito passer for både voksne og ungdom. Om det er av estetiske årsaker, privat eller i jobb – om du ønsker å rette opp tannstillingen men ikke ønsker synlig regulering så vil incognito gi deg en diskre løsning.

Denne apparaturen er spesiallaget for dine tenner, of blir dermed ekstremt slank, noe som sikrer best mulig pasientkomfort. Siden apparaturen sitter på baksiden er der ingen risiko for at det dannes synlige skader på forsiden av tennene.

Usynlig fordeler:

 • God pasientkomfort siden de er lager med ekstremt slank design
 • Individuelt tilpasset og produsert for dine tenner
 • Usynlig fra utsiden
 • Synlig resultater etter kort tids behandling
 • kan korrigere der fleste tannstillingsfeil
 • Passer for både voksne of ungdom
 • Ingen risiko for synlige skader på forsiden av tennene

Usynlig tannregulering – like overbevisende som ditt nye smil

Invisalign er en gjennomsiktig, tannregulering som består av en serie av individuelt tilpassede skinner av plast som skal anvendes ca20 timer per døgn. Man tar den i prinsippet bare ut når man pusser tennene og når man spiser.  I mange tilfeller kan det være et enkelt, bekvemt og diskret alternativ fra tradisjonell tannregulering.

Usynlig fordeler:

 • God pasientkomfort siden de er lager med ekstremt slank design
 • Individuelt tilpasset og produsert for dine tenner
 • Usynlig fra utsiden
 • Synlig resultater etter kort tids behandling
 • kan korrigere der fleste tannstillingsfeil
 • Passer for voksne
 • Ingen risiko for synlige skader på forsiden av tennene

Usynlig tannregulering – like overbevisende som ditt nye smil

Blant ungdom og voksen er Damon Clear tannregulering mest vanlig. Den består av små usynligklosser som festes på forsiden av tennene. En metall-bue som igjen er festet til klossene påfører tennene kraft og justeres over tid slik at tennene flyttes i riktig retning.

Bracket/feste systemet vi bruker på de aller fleste pasientene er Damon systemet. Damon Clear systemet er i dag siste generasjon innen tannregulering. Vi har valgt dette, da våre erfaringer er at det er mer behagelig for pasientene, gir enklere og bedre renhold, samt et godt behandlingsresultat.

Bestil Time i Dag!

Ved første konsultasjon gjør vi en undersøkelse og vurderer eventuell bittfeil. Vi tar en oversiktsrøntgen (OPG), der man kan se kjevebenet og alle tannanlegg.

 

Dersom det foreligger en bittfeil som er aktuelt å behandle nå og pasienten/foresatte ønsker å begynne, tar vi røntgenbilder, foto og avtrykk til gipsmodeller for å planlegge behandlingen nøye.

 

Etter behandlingsplanleggingen avtaler vi et møte med pasienten for å presentere behandlingsplan og -avtale.

Spesialist Kjeveortoped Amir Moradi

Bestill Time

 • Telefon
 • E-post
Top